Kérdése van? Hívjon minket!

 +36706350701

Mire van szüksége egy kutyának?

 

                                                   

 

Sok mókás és vidám, kellemes dologgal szembesül a gazda, amikor kiskutya kerül a házhoz. Az egyik legvidámabb és legmókásabb rész még a kicsi megérkezése előtt van: ez a bevásárlás.

Étkezés

Két edény szükséges: az ételhez és a vízhez. A tál legyen elég mély, főleg a vizes edényé. Nyáron mindig legyen friss, hideg víz a kutya elérhető közelségében, ez létfontosságú számukra. Érdemes beszerezni (ha nincs a háztartásunkban) egy levélmérleget, mert a kutya adagjait kimérve kell adni, ne szemmértékre saccoljunk, ez nagyon csalóka lehet! Érdemes egy tápos zsák tartó valamit beszerezni vagy olyan edényt, amiben a tápot szagmentesen tárolhatjuk. A kisebb zacskós tápokhoz van egy műanyag fedeles edény.

Alvás

Kell egy fekhely is, ami lehet pléd, vagy bármi, a kutyának kellemes fekhely, ami fontosabb, hogy olyan helyen legyen, ahol a kiskutya biztonságban érzi magát, és szívesen alszik.

Ürülékszedő alkalmatosságok

Tökéletesen megfelel a legolcsóbb műanyag zacskó-csomag is, de lehet kapni praktikus, sokoldalú ürülék-eltávolító szetteket, és lebomló, környezetbarát anyagú zacskót is. A lényeg: a kupacokat mindig fel kell szedni a járdáról, parkból.

Nyakörv

Kezdetnek elegendő egy csatos, állítható nylon nyakörv. Fontos, hogy a kutya nyakára csatolva két ujja beférjen a nyakörv és a kutya nyaka közé. Ha ennél lazább, akkor könnyen ki tudja húzni belőle a fejét, ha pedig szorosabb, kellemetlen, fojtogató a kölyök számára. Soha ne hagyja a nyakörvet a felügyelet nélküli kölykön, mert kellően ügyes ahhoz, hogy megpróbálja leszedni, azonban ha alsó állkapcsa vagy lába beleakad, komoly sérülés lehet az eredmény.

Póráz

Kezdetnek, a kutya tanításához a legtökéletesebb választás egy sima egyszerű, erős, de könnyű póráz. Legfeljebb 120-150 cm hosszú legyen, így könnyű kezelni, lehet bőr, vagy nylon, de semmiképp se vásároljon láncos pórázt! Ezzel szépen meg tudja tanítani kedvencének a láb mellett követést, húzás és rángatás mentes sétálást, miközben biztonságban maga mellett tudhatja.